Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy kezdő anyuka megpróbáltatásai

Minek szült az ilyen?!

Minek szült az ilyen?!

És a gyereket is viszitek?

2017. január 30. - MinekSzültAzIlyen?

Mászkálósak vagyunk. Nem tudunk megülni a seggünkön. Ha nem így lenne, egy dél-alföldi tanyán élnénk, nem az Újpest központtól egy köpésre. Sokat utazunk, végre van lehetőség rá, a fapados légitársaságok és a booking.comnak köszönhetően kitárult a világ, rengeteg a lehetőség, miért ne tennénk. És amikor valaki megtudja, hogy megyünk valahová (legyen az egy mozi, egy színház, egy koncert, vagy akár Monte Carlo), senkit nem érdekel, hogy hova megyünk, vagy hogy várjuk-e már, az első kérdés mindig az, hogy "És a gyereket viszitek?" Nem bazdmeg, nem visszük.

 Az első pár ilyen kérdést még tolerálom. De a 40. után már zaklatásnak érzékelem. Amikor kiteszünk facebookra egy képet kettőnkről az évfordulónkról egy étteremben, akkor igen is felbassza az agyam az "és a gyerek?" komment. Mert nyilván otthon hagyjuk egy doboz gyufával, 50 szem nyugtatóval meg egy kazal konyhakéssel egyedül a kutyával. Az elején még mosolyogva közöltük, hogy ki vigyáz rá (általában valamelyik nagyi). Aztán átmentünk trollba, és ilyen válaszokat lőttünk, hogy "BAZDMEG, A GYEREK!". De semmi sem működik, mindig van valaki, aki megkérdezi, hogy "Miért nem viszitek?".

Akkor szépen itt leírom, hogy miért NEM visszük a gyereket mindenhová.

9 hónapig voltunk csak és kizárólag összenőve a gyerekkel fizikailag, akkor természetesen vittem mindenhová, most már tapasztalatból mondom mindenkinek: sikeresen szétválasztottak minket lassan 3 éve, tehát abszolút megoldható az, hogy külön helységben, városban vagy akár országban legyünk.

Nekem van egy elég húzós bakancslistám, ami folyton csak növekszik, és nyilván vannak olyan tételek rajta, amik egy 3 évessel nem kivitelezhetőek. És itt most nem arról van szó hogy bekokainozva fekszem egy drogbarlang mellett Harlem egyik nyomornegyedének a sikátorában, hanem, hogy egy múzeumba nem tudom bevinni rendesen, mert mindent összefogdosna és nyálas ököllel verné szét az összes üveget, én meg vörös fejjel úgy érnék haza mondjuk a Louvre-ból vagy a British Museumból, hogy annyi emlékem van az egészről, hogy láttam egy fél múmiát meg vagy 2000 túrista cipőjét, mielőtt a biztonsági őr kivezetett volna minket.

Vagyok annyira önző geci, hogy igényeljem azt, hogy a párommal kettesben is töltsünk el néha hosszabb időt, ez kb. félévente 2-3x sikerül, max 4 nap. Neki is fontos ez, nekem is, a család meg nem arról szól, hogy van a gyerek, és annak minden kívánságát teljesítsük, és attól tegyük függővé magunkat 0-24-ben, szóval ami nem gyerek program, oda nem megyünk. Faszt nem. Van egy párunk, aki fontos nekünk, akivel a "hoztál kenyeret?" meg a "mi volt a bölcsiben?" kérdéskörök nem merítik ki az egymással való kommunikáció fogalmát, akivel érezzük, hogy sokkal többet kéne foglalkozni, mert nem érdemli meg a 2. "futottak még" helyet. Nem akarom, és nem is fogom hagyni, hogy "Apa" szerepe az legyen, hogy a csomagtartóban tetriszezik, cipeli a bőröndöket és bankautomatává válik egy nyaralás alatt. Nem ez a dolga. Nyilván fontos a családi nyaralás IS, meg a közös programok IS, de én nem csak anya vagyok, ő meg nem csak apa. Társak vagyunk, szükségünk van egymásra, szükségünk van olyan együtt töltött időre is, ami csak a miénk. És az nem az altatás utáni 1 óra "milyenvoltanapod?" ledarálása.

Ha van anya-fia együtt töltött idő és apa-fia együtt töltött idő, amikor kizárólag csak ketten vagyunk, akkor miért megy a szemforgatás az anya-apa...miket beszélek....férj-feleség (barát-barátnő) időre? Ha azért, mert néha hiányolom a gyerek előtti, csak kettesben töltött időket, és megpróbálom néha megteremteni azt, hogy csak egy kis szeletet visszakapjak belőle, elégek a pokolban, akkor égjek el, vállalom bármelyik bugyrot.

Itt nem arról van szó, hogy a gyerek itthon ül a négy fal között vagy a bölcsiben, anyuék meg utazgatnak és bulizgatnak, basznak mindenre, mintha nem lenne holnap, folyamatosan passzolják le mindenkinek, aki él és mozog. Rengeteg helyre visszük, rengeteg inger éri, és még annál is több tervünk van, amibe szeretnénk bevonni. Célom az, hogy ez a gyerek 5 évesen már többet lásson a világból, mint én az elmúlt 30 évem alatt. De van olyan hely, ahova nem vihetjük, vagy nem is akarjuk vinni, mert szeretnénk mi is jól érezni magunkat. Most őszintén, ki az, aki kiteljesedik a heti 2 játszóterezésben vagy bábszínházban vagy arcfestéses falunapokban? Ki az, aki élvezi, hogy órákon át ücsöröghet a játszótéren minden második nap? Igen is, kell egy mozizás, egy meghitt vacsora egy olyan helyen, ahol nincs etetőszék meg gyerekmenü, színház vagy akár egy wellness hétvége, amikor nem váltva masszíroztatunk meg kőpapírollózzuk ki, hogy melyikünk megy be a szaunába.

Eleve 4 különböző ember hozza-viszi a gyereket a bölcsibe, mert csak így tudtuk megoldani. Már az elejétől fogva megvan egy normális unoka-nagyszülő viszony, nagyon sokszor segítettek és segítenek be, boldogan vállalják a gyereket, imádják, és hiszem, hogy örülnek a csak kettesben töltött időnek, amikor mi nem vagyunk ott, hogy belekavarjunk az ő kis kialakított kapcsolatukba. Szóval a nagyszülők feketeöves csőszök, nem győzünk hálásnak lenni nekik ezekért, és simán, minden probléma nélkül ott vannak, ha megkérjük őket. Ha meg van valaki, aki tud vigyázni a gyerekre és vállalja, miért ne lóghatnánk meg a bedarálós hétköznapokból egy kicsit? Rossz anyák leszünk, mert nincs nonstop a karunkon a gyerek? Ha igen, akkor rossz anya vagyok. A gyerekem mégis vidám és kiegyensúlyozott, nyitott mindenre, elképesztő jó a humora, és nem látom, hogy sérülne ahányszor nélküle mennénk el valahová. Hiszem, hogy senkinek sem árt az, ha néha külön vagyunk. Sőt, feltöltődve, kisimulva sokkal jobb anya tudok lenni, mintha mókuskerékbe bedarált zombiként kócos hajjal, tikkelő szemmel 2 mosás közt instant vacsorát generálva kiabáljak a gyerekkel, mert most anya nem ér rá, hogy rajzoljon vele. Nekem ez kell. Sőt, hiszem, hogy mindenkinek, csak ebben az ősanya világban ezt nem vallja be mindenki nemhogy másoknak, saját magának sem. Nem attól lesz jobb a gyereknek, ha orrba-szájba együtt vagytok. Hanem attól, hogy amikor együtt vagytok, együtt is legyetek, minőségi időt töltsetek és figyeljetek egymásra, ne arról szóljon az egész, hogy ő játszik a nappaliban amíg te mosogatsz. Hanem, hogy ott legyen neki, egy stabil anyu amikor kell. Igen is szükségünk van néha egy-egy szabadnapra, amikor nem kell könyöktől lefelé nézelődnünk és miniszívrohamot kapnunk minden 2. percben. Nekem kell a párommal együtt töltött idő, az én idő. Én önző vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://minekszultazilyen.blog.hu/api/trackback/id/tr1012167946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tzi 2017.01.30. 20:15:07

de mé' mentegetőzől?
Ki a f.sznak van bármi beledumálnivalója? És kinek van bármiféle joga ítélkezni? Amíg a kölyök kerek és röhög, addig jól van tartva, ennyi, a többivel meg nem kell törődni.
mindig azok ugatnak bele a mások életébe, akik a sajátjukat már jól elbaszták.

MinekSzültAzIlyen? 2017.01.30. 20:23:18

@tzi: Nem is igazából magam miatt. Najó, kicsit kieresztem a gőzt, mert a sokadik ilyen kérdés már tényleg felbasz :) De sokan vannak így ezzel, és kb. a társadalom miatt viszik mindenhova a gyereket/vagy nem mennek sehova. Amúgy nagyon sokan vannak, akik örülnek az ilyeneknek és azt mondják, hogy jól tesszük, meg hogy így kell, de valahogy ki kéne irtani már ezt a "gyereknek az anyja mellett a helye" mentalitást. Minket hetekre basztak le a nagyszülőkhöz vidékre okostelefon és net nélkül, és baszki, túléltük...2 hétig telefon híján azt se tudták, mi van velünk. Most meg szemforgatás megy egy fél napért? Hülye ez a világ.

tzi 2017.01.30. 22:01:22

@MinekSzültAzIlyen?: ezekre én már kb immunis vagyok... mármint érted, 35 évesen nincs gyerek, férj, a csávóm fiatalabb, sokkal.. képzelheted időnként miket kell(ene) végighallgatnom..
A "miért nincs/van/szabadon-behelyettesíthető+gyerek/pasi/kutyamcsakabármi" jellegű mondatokra az egyetlen lehetséges válasz a "azért, mert semmi közöd hozzá ribanc". 2-3 ilyen után... azt nem mondom, hogy kétszer is meggondolják, de veled legalábbis nem mernek majd szívózni. Ez a társadalmi zsarolódás meg csak olyan már, hogy zsarolni általában csak azt szokták, akit lehet. Értem én hogy Stockholm-szindróma, meg 'jajszegénynagyi', de ha szegény nagyiban/szomszédban/stb magától nincs annyi hogy nem baszogat, akkor ő sem várhatja el a finom modort.
Summa summarum, pofán kell fingani mindenkit aki idóta, csak úgy lazán, punkosan :D

MinekSzültAzIlyen? 2017.01.30. 22:46:37

@tzi: Tudod, mit? :) Igazad van :) Csak néha felkúrom az agyam és kinyilatkoztatok a blogon :)

Mirzus 2017.02.01. 11:23:44

én a beszólogatások - és az azt követő bosszankodás, magyarázkodás, rossz szájíz - 95 %át kiiktatom azzal, hogy nem vagyok semmilyen közösségi oldal tagja. ismerem, milyen, tesómék fb -oznak. leginkább egy kirakat, látszat-világ az egész. (régen volt iwiwem :DDD)
valahogy nem érzek késztetést arra, hogy mutogassam magam, magunkat, nincs szükségem az elismerésükre, lájkjaikra, irigységükre, fikázásukra, sőt, semmilyen visszacsatolásukra.
"aki nincs fb-on, nem is létezik. " - olvastam egyszer, valahol. nos, ez nálam igaz. :)

Mirzus 2017.02.01. 15:23:23

..de amúgy nekem még 1,5 sincs a gyerek :) :P és "barátnőim" sincsenek :) vannak öregasszony szomszédaim, azokat letojom, van boltosnéni, azt is..
és érdekes, hogy csak a nők szólogatnak.. nemm??? tzi is írja, hogy skh ribanc.
a falusi filinges írásodban meg már nosztalgiáztunk, milyen jó volt nekünk. nyár,nagyszülők, faluhatár, patak, fáramászás, padlás, csirkeól..ahhh...

MinekSzültAzIlyen? 2017.02.02. 17:55:38

@Mirzus: Igen, ezek mind állandóan csak nők, de mindig ez van, van pár közülünk, aki normális, de mindig van, aki nem bírja ki dráma nélkül és feszkózik, mert neki be kell szólnia. 1-2-t le is szarnék, de amikor sok jön egyszerre, akkor úgy érzem, megkérdőjelezik az anyaságomat, amit rajtam kívül kizárólag csak a férjemtől fogadok el, tőle is úgy, hogy előtte 1-2 órán át balhézok vele, hogy mit képzel, aztán meg rájövök, hogy igaza van :) Amúgy hiszem, hogy irigy mind. Mert van olyan, aki azt mondja, hogy "de irigyellek" mosollyal, vagy hogy "tudsz élni" elismerően, és örül neki, baszki, hogy nem ragadtam be a 4 fal közé. De általában az a leghangosabb és legparasztabb, aki ezeket nem tudja (igazából nem akarja) megtenni és csak rinyál és panaszkodik, ahelyett, hogy megoldaná. egy 2,5-3 éves gyerekre lassan már egy csimpánz is tud vigyázni, mert lehet már vele kommunikálni, még ha az igazából egy activity kids edition. Ha az én szingli barátnőm, aki nem akar soha gyereket, mert utálja őket, azt mondja nekem, hogy bevállalja a Gergőt, és hiszek benne annyira, hogy lazán megoldja, akkor igen is hiszem, hogy bárki le tud szervezni ezt egy mozit vagy egy vacsit. 3 órába senki nem hal bele.

Mirzus 2017.06.01. 10:26:57

muszáj ideírnom: egyik ismerősöm mesélte, hogy kitett egy szelfit fb-ra, és már írta is oda valaki: gyerekek hol vannak??
és ő odaírta, hogy mivel a derekáig érnek, nem látszódnak a képen :DDDDD
süti beállítások módosítása