Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy kezdő anyuka megpróbáltatásai

Minek szült az ilyen?!

Minek szült az ilyen?!

Jó lesz ez a parasztoknak

2018. november 03. - MinekSzültAzIlyen?

Sokáig csak viszketett az agyam egy ponton, hogy én mégis miért próbálom kerülni és minimalizálni a gyerek programokban való részvételt, de összerakni a mai napig nem tudtam. Aztán, mivel nyár van és november (Menj haza időjárás, részeg vagy!) és 4 napos hosszú hétvége, minket is kievett a penész a városból. Na nem toltuk túl, Veresegyház- medvék. 2 éve gyereknapon jártunk itt utoljára, akkor is voltak már jelek, de ez a mostani ez jobban arcon vágott, mint a nyitva hagyott felső konyhaszekrény ajtaja.

Valahogy az embercsordák mindig hazavágnak egy jó kezdeményezést. Jó, persze, egy vagyok közülük, de kb. kívülállóként szemlélem, ahogy több ezren arcon tiporják és még keresztbe is hugyozzák ezeket a dolgokat.

Medvefarm, állatkertek, Aquaréna, Balaton, és sorolhatnám, mennyi minden alapban jó dolog, hétvégi/nyári jó ötlet ment a kukába a rossz tapasztalatok miatt. Mert valaki megálmodja ezt, népszerű lesz, boldog-boldogtalan elkezd oda járni, a kereskedők vérszemet kapnak, és az egész átmegy egy túlárazott falunapos balkáni búcsúba. Nagyon rossz tapasztalattal és szájízzel jöttünk haza a Medveotthonból. Meg régebben az állatkertből és a mogyoródi Aquarénából is.

Futószalagszerűen ment már a parkolás, 42 nyalókás meg bizbaszlófaszka árus már a bejáratnál. Pankrációt megszégyenítő harc egy kurva fakanálért, hogy etessük a macit. Műanyag motorok felborulva (melyik baromnak jutott eszébe a free kismotor egy medvefarmon? - na meg a Tescoban...), egyik kerekük még mozog. Tiszta Mad Max lenne, ha nem lenne ennyi ember, akik élet-halál harcot vívnak, hogy lássanak egy medvét. Aztán mégegyet. Meg mégegyet. Mert mind a 40 mackót első sorból kell nézni. Nyugdíjasok löknek arrébb kisgyerekeket, hogy lássák a kölyökmacit. Vörös hajú idegesítő gyerek fejhangon üvölt a párommal meg a gyerekemmel, hogy ő AZONNAAAAL!! fel akar mászni a mozdonyra, szülők mellette leszarom pózban. Artikulálatlan gyerek sikítások, hisztik, magából kikelt szülő ordítások (amikor te felnőttként is vigyázzba állsz, mert ha ettől kapsz egy parasztlengőt, a medvék nyalnak fel nap végén). Az állatsimogatónak csak a neve az, 2 disznót lehet megbökdösni a karám másik oldaláról, már ha elég hosszú a kezed. Mellette vattacukor, cukorkalófaszka, egy olyan megkopott és kifakult légvár, aminek az engedélye 10 éve lejárhatott, de 500 Ft/5 perc és ott van az arcodban, megkerülhetetlen. Mellette "étterem". Alig lehet elférni. A szembejövő pincérnő terminállal a kezében rád küld egy sértett fintort, hogy hogy van pofád erre jönni és hogy takaroggy az útból. Te, a vendég. (Na, ki nem kapott jattot a végén?) Az étterem fele cukorkabolt. Minden asztalnál hangos kölykök, őrjöngés, anarchia. Az étlap sarki kifőzdés, oké, ez van, nem is zavar, de 2500 a rántott hús. Eszel egy biztonsági rántott sajtot, nem kísérletezel, ez nem lesz egy nagy gourmet kihívás. A gyerek kap egy szerintünk tojásmentes palacsintát, mert az fehérebb volt, mint én, amikor azt hittem, hogy levágtam az ujjamat a konzervnyitóval.

Még csak nem is ez a baj. Nem a kereskedők, nem a lehúzás. Az a baj, hogy az egész jelenség annyira magyar. Annyira gagyi. Persze az eladók sem hülyék, minek emeljék a színvonalat, nem kell az a magyarnak. Még kilépne a komfort zónájából. Lehúznak, átbasznak, de két pofára esszük a mirelit cordon bleu-t, felbasszuk instára, mert "étteremben ülünk", és kurva boldogok vagyunk, amiért így, ilyen pofátlanul lehúznak minket állatsimogatóstul, vattacukrostul, légvárastul és palacsintástul. Mert hát "Jó lesz ez a parasztoknak". Csakhogy én nem vagyok paraszt. 2 Ft-ot is sokallok a szarért kiadni, viszont a minőséget szívesen megfizetem. Az Aquarénában is kurva gáz, hogy gyakorlatilag azért kéne nekem kaját bevinnem, mert az ottani kurva szar és ehetetlen. A gyíkburger kritikán aluli, a lángos tocsog az olajtól, a palacsintáról meg ne is beszéljünk. Én meg nem szeretek szart enni. Fizetni érte meg annyira sem. 

Próbálom győzködni magam minden ilyen után, hogy legalább a gyerek élvezte, és neki jó volt. Persze, mert őt át lehet baszni egy harmatgyenge palacsintával, egy toldozott-foldozott légvárral, meg el lehet hitetni vele, hogy az, hogy kerítésen kívülről etette a kecskét az igazából egy állatsimogató. Mert neki jó. Hülyének nézik őket, és ez vérlázító. Mondjuk a szülő is az, tök boldog, végre kimozdultunk, de mégsem a világ vége, van civilizáció, lehet költeni a spórolt pénzt. Lazán elbasz több tízezer forintot egy ilyen szép napon, aztán morog mert felment 50 forinttal a kenyér ára. Miért tápláljuk mi ezeket? Miért erőltetjük a szart? Miért esszük a szar lángost a Balatonon boldogan, mikor 1400-ért igenis minőséget kéne kapnunk? Valamiért a színvonal egyáltalán nem számít gyerekprogramoknál. Szakadt régi játékok, mirelit hús, fél napja szottyadt vattacukor bőven jó nekik, hát boldogok, macit látnak - ha nem lökik őket arrébb felnőttek- a Balatonon vannak, strandolnak, légváraznak, kussoljanak, régen még ez se volt. Lassan eljutunk oda, hogy ezért nem megyünk sehova, mert csak átbasznak. Mert gagyi. Mert szemét. Csakhogy én nem tudok jó képet vágni ehhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minekszultazilyen.blog.hu/api/trackback/id/tr4614341977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.11.04. 18:15:19

Akkor menj át Bécsbe az adventre és élvezd...

Európai téridő 2018.11.04. 18:20:50

@midnightcoder2: Így igaz. Akkor dumálj, ha már van összehasonmlítási alapod, Popsikobak!

MEDVE1978 2018.11.04. 18:32:33

Hát alapvetően a gyerekszórakoztató intézmény standard ilyen. A kaja brutál drága, szerencséd van, ha nem szar is egyben. Budakeszi Vadaspark kajálda kenyérlángos 800 Ft/darab, de legalább finom (jó, mondjuk nem nagyon lehet elrontani). Így nyár után azért jó pár hasonlón résztvéve (Dínó parkok, játszóházak, Kalandparkok) az az átlag, hogy egy dolog, hogy a beugró drága, a sokkolóbb rész, hogy a kaja mennyire az.

Legutóbbi kedvencem a romantikus nevű Kürtőskalács-fesztivál a MOM PARK mellett a Gesztenyéskertben. Természetesen az októberi nyár miatt tömegesen látogatott. 15-20 kürtőskalács stand, dettó ugyanazzal a kínálattal. Kürtőskalács 1500 Ft/db. Jóindulattal kb. másfélszer akkora, mint amit pl: a Nyugatinál kapsz 350-ért hétköznap.Ugrálóvár 800 Ft/ 6-8 perc. Mellette a szokásos kirakodóvásár szappanárustól kezdve játékáruson át a mézeskalácsárusig. Otthagytunk 8-10 ezer forintot néhány kürtőskalácsért, borért, ásványvízért a kölyköknek, nomeg az Ugrálóvárért.

Van olyan haverom egyébként, aki ilyenkor - 4 napos ünnepen - direkt atipikus programokat szervez a családnak (otthoni társasozás, kirándulás a gyerekekkel stb.). Sajnos az olyan helyeken mint a Medvepark, Aquaaréna, Állatkert, Vadaspark stb. brutál sokan vannak ilyenkortájt.

Másik kedvenc és tipikusan magyar sztorim a Libegő. Múltkor az a hülye ötletem volt, hogy vasárnap kora délután odamegyünk és fellibergünk. Kölykök még soha nem voltak, de nagyon tetszett nekik az ötlet előzetesen. Szépen ebéd után, direkt nem reggel vagy délelőtt, hogy sokan legyenek. 150 méteres sor volt. Álltunk benne 20 percet és 10 métert mozdult kb. előre. Akkor kiálltam a gyerekekkel. A vicc igazából nem ez, aláírom, hogy sokan akarnak libegőzni. Olyasmi, hogy elővételes jegy, internetes jegyvásárlás tudtommal nincsen, legalábbis nem tudok róla, hogy lenne. Az egyetlen egy módszer, hogy beállsz a sorba és végigállod az automatáig.

MEDVE1978 2018.11.04. 18:34:59

@midnightcoder2: Fú. Na attól is kiver a veríték. Tíz éve a feleségem elhurcolt magával. Annak kellett örülni, hogy a sok idióta hogyan nyomakodik össze-vissza ugyanazért a kínai fosért, amit itthon is megkapsz Kőbányán vagy az alibaba-n a neten. Ugyanaz, mint itthon a Vörösmarty tér.

Éhesló 2018.11.04. 18:38:05

Nem egyedül voltatok?
Nem ingyen volt minden?

Rettenetes.
Meneküljetek!

conchita wurst 2018.11.04. 19:02:53

pont a posztiro-fele baszatlan milfek nyivakolasa az, ami megkeseriti sajat eletuket.

csakférfi 2018.11.04. 19:18:35

Volt "szerencsém" a Corvinplàzàban kajàlni egy hete.
5500 ft-ért.
Két üveg kòla +két "egytàlétel"salàtàval tzatzikivel.
Marha sòs volt.....a kòlàt meg a Tescobol hozta a nejem.
Lehúzàs a medvesimogatòban?
Az Aréna plàzàban a mozi elötti 2 kàvé 1200-ert.....micsoda?
Méghogy. .... "túlárazott falunapos balkáni búcsúba. Nagyon rossz tapasztalattal és szájízzel jöttünk haza ".......
Nem kifejezés.
Jò lesz ez a "vàrosi népeknek".
:)

csakférfi 2018.11.04. 19:24:11

@MEDVE1978:
Bécsi "forralt bor +bögre" 4 éve voltunk .
Kb. ennyi idö kellett hogy màra mosolyogva tudjunk ròla emlékezni.
:)

2018.11.04. 19:36:48

Voltunk idén nyáron és tavaly is a Medveotthonban Veresegyházán, de nem volt ilyen rossz véleményünk róla. Igaz, hogy nyáron voltunk, és hétköznap.
A kapunál semmilyen árus nem volt, a gyerekmotorok szépen összerendezve három sorban álltak a kapunál, kisebbek, nagyobbak, jó sok. Igaz, nem próbáltuk ki mindet, de amiket kivettek a sorokból srácok, azok jók voltak. Mi örültünk az ingyen motornak, mert elég sok gyaloglás körbejárni a medvéknek elkerített több hektáros területet.
A kapunál valóban kevés a medvék mézzel kínálására való nagy fakanál, mert mindenki ott szeretne hozzájutni. Kicsit távolabb már a fakanál tartókban van elég.
Szintén a kapunál van nagy tömeg a medve nézéshez tolakodás, de a terület egy óriási négyszög, aminek a kapu felőli oldalán sokan vannak, a másik három oldalon már alig-alig vannak.
Az állatsimogató valóban nagyon leromlott, tavaly még valódi állatsimogató volt, de nem a medvéknél, hanem az út túloldalán, kicsit lejjebb. Sajnos az mostanra megszűnt. Két kis barna kecske bóklászott szabadon, azokat lehetett simogatni, és szelfizni velük. A nagy disznók szerintem jobb, hogy be vannak zárva, és nem lehet bemenni hozzájuk. Veszélyesek tudnak lenni még egy felnőttre is, nemhogy gyerekekre.
A légvár nem új, de a gyerekek élvezték, és senki nem szólt amikor lejárt az idő, addig csúszdázhattak rajta, amíg kedvük volt.
Kaját és innivalót vittünk magunknak, vannak asztalok és padok a fák alatt, elég sok, ott lehetett piknikezni.
A régi kilátó toronyból már nem lehet látni semmit, mert megnőttek a fák, és mindent eltakarnak, így két cső csúszdával kibővítették, hát ott jó sok időt eltöltöttünk, mire kicsúszdázták magukat a srácok.
Klasz játszótér is van, viszont a mosdók állapota katasztrófa.
Valóban nem érdemes "ünnepkor" felkeresni, mert a tömeg mennyisége a látogatás élményét lerontja.
Érdemes egy nyugodt hétköznap elmenni jó időben, akkor valóban élménydús programot lehet ott csinálni a gyerekeknek.

jjoey 2018.11.04. 19:37:17

@Európai téridő: nem errol irt, hanem rolad. Reakciodbol otelve te taplalod az atbaszo igenytelen magyar vallalkozot. Hogy odaat mi van, nem erdekel, max 1x voltam, eleg, de ez itt van, fel ora. De lehet te is lehuzoszakon vegeztel mint a lany aki sajat labam all masoken.
Egy megoldas van, nem kell odamenni, hagyni a plebsz basztassa at magat egyszer majd ugyis belebukik a szemelyi hiteleve amibol azt finanaziroza.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.11.04. 19:38:35

eleve szegyen hogy az a hely működhet.
filmes uzletbol elo pasas aki hujenek nez mindenkit mikozben zöld jelmezben tetszeleg.

sZulamith 2018.11.04. 20:12:35

Ennél már csak a szórakoztató iparban dolgozók vidéki turnéja jobb. Döbbenet, hogy ki mindenki" kaszál" a vidéki rendezvényeken.

bemce 2018.11.04. 20:39:17

Vannak ezek a szándéjbráncsok. Ott csak urak vannak, nem parasztok. Menjetek oda!

Drago Brutic1 2018.11.04. 20:47:08

Na most az van, hogy te egyszerűen túl minőségi vagy ehhez! Neked igényeid vannak, ebbe az ilyen vöröshajúgyerekek meg szakadt kecskék, medvék nem férnek bele! Neked stílusod van!

Lilli_Csiribiri 2018.11.04. 22:28:20

Mi kicsit több mint egy éve voltunk a Medveotthonban. Arra már nem emlékszem hogy milyen nap volt, de zárás előtt értünk oda és rajtunk kívül alig volt valaki. Kifejezetten nyomasztó érzés volt, ahogy sétáltunk végig az üres parkon, és a kétévesem totyogott mellette néhány méterre a drótkerítés mögött egy farkas méregette. Akkor két dolog jutott eszembe 1, nem vagyok normális hogy idejöttünk 2, nem normálisak ezek, hogy ezt valami happy happy családi programnak adják el.

bontottcsirke 2018.11.04. 22:31:46

Mindig Ausztriaba járok, ez az ország kurva gagyi, a bunkó lakóival együtt.

bontottcsirke 2018.11.04. 22:33:32

@Drago Brutic1: ja, nem szereti a prolikat. Én sem. Sajnos igenyeim vannak. Amikor mélyebbek mint egy kád víz

bontottcsirke 2018.11.04. 22:38:19

@conchita wurst: egy cöf- partyra szívesebben felizgulsz nemdebar?

teéjesenmindegy 2018.11.04. 22:50:02

Jogos, bécsbe kell menni. Ott ingyé van szinte minden, és mennyivel kulturáltabbak az osztrákok.
Eurocentekért lehet enni, inni, minden új, nincs tömeg.
Ott még tudják, hogy mi az a vendéglátás, és hogy kell a kuncsafttal bánni! Ott nem te nézed a medvét, hanem a medve néz téged.

Mester.Tamás 2018.11.05. 00:01:49

Ez így van szinte minden magyarországi rendezvényen. Van a mangalicafesztivál Budapesten minden év februárjában, tudod miből áll? Van 4-5 szerencsétlen malac egy 2x3 méteres ketrecben, akiket lehet simogatni, ezenkívül a szokásos vásári disznóól meg lakossági techno. És ezt bármelyik "fesztiválra" beillesztheted. Ennek az országnak ennyi a színvonala.

Capybara 2019.02.10. 09:31:56

@midnightcoder2: Pár éve átmentem Bécsbe az adventi vásárra. A vásáron kívül ugyan, de a városon belül sikerült forrócsoki név alatt kapnom langyos instant kakaót. Szóval azért sz@rt nem csak itthon lehet kapni.

Capybara 2019.02.10. 09:31:57

@midnightcoder2: Pár éve átmentem Bécsbe az adventi vásárra. A vásáron kívül ugyan, de a városon belül sikerült forrócsoki név alatt kapnom langyos instant kakaót. Szóval azért sz@rt nem csak itthon lehet kapni.
süti beállítások módosítása