Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy kezdő anyuka megpróbáltatásai

Minek szült az ilyen?!

Minek szült az ilyen?!

Csendes éj

2018. december 21. - MinekSzültAzIlyen?

Na, most, hogy ünnepi hangulatba került az ország, és mindenki valamelyik politikai portálon fröcsög a szeretet és a béke jegyében, gondoltam megtöröm ezt az idei láncot, és a karácsonyról meg a körülötte zajló sürgés-forgás készülődésről írok. Legalábbis a mi unortodox vonalunkról, párhuzamba állítva a társadalmi elvárásokkal. Mert az nekünk, ha akarnánk, se menne.

Mikulás

Társadalmi elvárás: gyerek cipőt tisztít, ablakba tesz, reggel rácsodálkozik a sok csokira, amit a Mikulás hozott.

Nálunk: Anyu a céges csomagból kitúrja a menő csokikat, Schokobonst hivatalosan idén se kapott, szerintem még azt se tudja, mi az. Persze így is annyi csokija marad hála a rokonoknak, barátoknak, ovinak, melóknak, hogy februárra se fogy el.

Mikulás reggel:

Társadalmi elvárás: rendben, ovi előtt ehetsz egy csokit.

Nálunk: oké, de ez a nyolcadik az utolsó!

Mikulás téma általában:

Társadalmi elvárás: a Mikulás jóságos, aranyos, hoz csokit és ajándékot.

Nálunk: Már tárcsázom is a Mikulást, hogy vigye vissza az összes csokit, ha nem teszel rendet a szobádban. (ez a fenyegetés + a Jézuska februárig ki is tart).

Takarítás:

Társadalmi elvárás: hétvégén anyu kiglancolja a lakást, még ablakot is mos, biztos ami biztos. És az 3 napig úgy is marad.

Nálunk: Valamit pakolgatok, mert el kell férnie a kurva fának, ha már ekkora, felmosok, mert útközben a lakáson már végighúztuk és meggyaláztuk. Száradás után 5 perccel: a "Before" állapot megismétlődik, szóval feladom.

Ajándék vásárlás:

Társadalmi elvárás: "all I want for christmas is you"-t dúdolva átszellemülve napokat barangolunk plázákban, boltokban, és megtaláljuk, amit keresünk.

Nálunk: Általában jók vagyunk, már októberben beszerezzük a cuccokat, amiket valamiért a kocsi csomagtartójában tárolunk egész addig, amíg a gyerek meg nem látja, úgy december közepén. Következő lépéseink: sztori átmarketingelése, hogy ez igazából lemaradt a Mikulástól és ő küldi, fejvesztett szaladgálás, "miaszartvegyünkneki?" "Jóleszezbazdmeg", majd szurkolás a fa mellett, hogy tényleg jó-e és nem túl gagyi. Eddig megúsztuk.

Karácsonyfa vásárlás:

Társadalmi elvárás: A pár vidáman kimegy 2 héttel karácsony előtt, van miből válogatnia, mert időben van, meglátja álmai fáját, megveszi, hazamegy.

Nálunk: kiválasztom az év leghidegebb napját, általában 1-2 nappal szenteste előtt, majd a kb 60-80 méternyi karácsonyfavásár soron lazán elbaszunk 1,5 órát mert egyik se az igazi. Majd nagy puffogva visszamegyünk az elsőhöz, mert az annyira nem volt gáz. Persze legyen vagy 3 méteres. Vért izzadunk, amíg hazavisszük, kocsiba nem fér be, és amúgy is,mit nekünk az a 200 méter hazáig. Mit? Fél óra sagát.

Karácsonyi főzés:

Társadalmi elvárás: Halászlé, rántott hal, kacsa, töltött káposzta. Túlmozgásosoknál valami nagyon fancy nagyon trendiből minimum 3.

Nálunk: Hálisten anyámnak köszönhetően van töltött káposzta, sőt, a világ legjobb töltött káposztája, februárig tudom enni. Amúgy csilisbab és milánói lesz a menü, az én konyhám nem ég le szenteste a kísérletezgetések miatt. Arra ott a csillagszóró!

Desszert:

Társadalmi elvárás: bejgli, zserbó.

Nálunk: a gyerek maradék Mikulás csokija, szaloncukor

Szaloncukor

Társadalmi elvárás: Szépen együtt feltesszük a fára, majd kulturáltan, egyet- egyet szemezgetünk, a fán látványosan nyitva hagyjuk a bontott csomagokat.

Nálunk: Egyszer veszek szaloncukrot december elején, eldugom. Majd előkerül a párom huszadika után, hogy "elfogyódott". Akkor megvesszük a következő kört. Valahogy felbasszuk a fára, már 48x összeakad, nembaj jóvanazúgy. Aljas geci módon bontás után visszacsomagoljuk az üreseket, hagy szopjon a másik és fél órán át keresgéljen, mire a fa tetején talál még egy telit. Ő is visszacsomagolja. 

Fadíszítés

Társadalmi elvárás: Kiválasztjuk milyen szín legyen az idei, minden mindennel harmonizál, tökéletes az egyensúly, az arányok, olyan a fa, mint a mesékben.

Nálunk: Nincsenek színek, minden ajándékba kapott és innen-onnan beszerzett dísz felkerül a fára, ha passzol, ha nem. Gyerek magasságban full káosz, egy faágon 3 gömb és 2 hóember. A fa fal felőli része full csupasz, mert ez egy lusta család.

Aláfestő hangulatzene:

Társadalmi elvárás: Jingle Bells, Mariah Carey, Celine Dion, csendes éj

Nálunk:

A karácsony jelentése

Társadalmi jelentése: Együtt a család, ajándékozás, ünnepi vacsora, közös ének, tojáslikőr, átszellemülés

Nekem a karácsony: 27-e után egész nap pizsamában kanapén felbaszott lábbal hányásig eszem magam töltött káposztával, miközben Marvel maratonozok 4 napon át a párommal és a kölyökkel. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minekszultazilyen.blog.hu/api/trackback/id/tr614505988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása