Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy kezdő anyuka megpróbáltatásai

Minek szült az ilyen?!

Minek szült az ilyen?!

Miért jó?

2015. március 28. - MinekSzültAzIlyen?

Mielőtt valamelyik aggódó olvasó rám küldené a gyámügyet, írok egy olyat is, amiben összeszedem, hogy szerintem miért jó a gyerek, és mi az, ami jó benne. Véletlenszerű lesz a lista, ami hirtelen a fürdetés és az altatás közben kipattant a fejemből, és lehet, hogy holnap felkelek, és eszembe jut 20 másik, ami sokkal jobb, de első körben nézzük ezeket:

1.       A legtutibb kifogás. Tudom, önző dolog, pláne így elsőre, de ha nincs kedved vendégségbe menni, el vagy havazva, vagy csak nem akartál aznap főzni, bármikor foghatod a gyerekre. Idővel, ahogy nő, egyre nehezebb lesz, de engem már a terhesség alatt is jó párszor kihúzott a pácból.

2.       Amikor alszik. Jó, ez úgy jön le, hogy akkor szeretem, amikor alszik, de nem erről van szó. Amikor a karjaidban elalszik, ott szuszog hozzád bújva, kisimult arccal, az a megnyugvás, amit akkor érzel, és sajnálod letenni az ágyába, mert olyan jó még tartani, és összeszorított foggal ringatod a 8 kilóját.

3.       Kilépsz a láthatatlanságból. A panelban 8 évig laktunk, és az egyik nő addig ránk se nézett, ha találkoztunk, nem hogy köszönt volna. Én döbbentem le a legjobban, amikor a semmiből jött oda hozzánk gratulálni, és kedélyesen elbeszélgetett velünk laza negyed órát.

4.       Mini me. Igen, azért az benne van, hogy szeretnénk egy olyan kisembert, aki hasonlít ránk és a párunkra, persze álmainkban megjelenik a tökéletes gyerek kettőnk tulajdonságaiból összegyúrva, aztán akkor van gond, amikor az eszét az anyjától, a szépségét meg az apjától örökli.

5.       Én imádom, amikor az apjával ketten játszanak. Birkózás, dobálás, csibészkedés. Amikor kint van az ember a konyhában (hol máshol?) és hallja a beszűrődő kacagásokat, az fantasztikus.

6.       Ha már kacagás. Nincs az a jól összerakott gitár riff, ami überelni tudja a saját gyereked kacaját.

7.       Amikor elkezd dumálni. Na nem az igazi szavakat, hanem tolja neked a „dadada”-t meg hasonlókat, valami olyan angyal hangon, hogy a kis szíved háromszorosára nő tőle.

8.       Amikor sír, az persze szar, de amikor meg tudod vigasztalni, a világ legjobb anyjának érzed magad.

9.       Önbizalmat ad máshoz. Mert ha egy 10 hónapos gyereket röpke 10 perc alatt át tudsz pelenkázni mindenféle sérülés nélkül, akkor ez is menni fog.

10.   Amikor kilép a növény létből és kezd nyílni az elméje. Mindig mutat valami újat, mindig csinál valami olyan halál cukit, amit le kell fényképezni, fel kell venni, el kell mesélni.

11.   Amikor a kedvenc zenédre magától táncol, ugrál.

12.   Amikor azt mondod neki, hogy „nem”, rád néz, tudja, hogy mit jelent és vigyorogva folytatja tovább. Mintha saját magamat látnám.

13.   Büszkeség. Állandóan. Nem csak a mérföldköveknél, hogy átfordul, felül, feláll, hanem az apróbb kis hülyeségeknél, amikor titokban csinál valamit, és nem vesz téged észre, te meg úgy súgod oda a párodnak, hogy „Nézdnézdnézd! Tök ügyeees!”

14.   Ugyanez másképp. Amikor bénázik. Próbálkozik az új dolgokkal, de még nem dühödik be, csak nem sikerül neki.

15.   Koponyás póló. Gyereken baromi jól mutat, én imádom.

16.   Hálás közönség. Ugyanazt a szar poént 72000x ellőheted neki, ő ugyanúgy fog kacagni.

17.   Őszinte érzelmek. Nincs őszintébb a gyereknél. Mindene ösztönös. A sírás, a nevetés, a sértettség. És mindegyik ezért szép.

18.   A legelején, amikor összerezzen, már csak attól, hogy megigazítod a takaróját. Olyan védtelennek tűnik, hogy totál meghatódsz tőle.

19.   A talpai. Nem tudom, lehet, hogy ez a lábfetisizmus enyhébb verziója, de én imádtam a ráncos talpait.

20.   A fog nélküli vigyor.

21.   Az alig pár fogas vigyor.

22.   Én azt is imádom, amikor tüsszent, és belerezeg az egész teste.

23.   Amikor úgy belemélyed egy-egy játékba, hogy 1,5 órán keresztül csak nézegeti és egyik kezéből a másikba rakja.

24.   Amikor megtalálja a lábujjait. Az is tart 1-1,5 órán át.

25.   Amikor fintorog a citromlétől. Az kurva vicces.

26.   Berreg, kattog, és olyan hangokat ad ki, mint egy r2-es kis droid.

27.   Amikor dühöng, és csak mondja, mondja a plüssállatnak, kisautónak, egyéb lófaszkának, de közben mászik, jól odacsapva a térdét, hogy nyomatékot adjon a haragjának.

28.   Amikor kacagva szökik előled pelenkázás közben.

29.   A párod. Ha szerencsés vagy, a párod egy annál is jobb apává válik, mint amilyet álmodtál. Nem a pelenkázásról van szó, vagy hogy ki eteti, nálunk például a gyerekkel jött a szentimentalizmus, és olyan szintű szeretetet látsz a szemében a gyerek iránt, hogy már-már elfog a féltékenység.

30.   Te magad. Sokkal keményebb és tökösebb lettél. Emellett meg puha mint a vaj, így egyszerre.

A bejegyzés trackback címe:

https://minekszultazilyen.blog.hu/api/trackback/id/tr137313450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása