Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy kezdő anyuka megpróbáltatásai

Minek szült az ilyen?!

Minek szült az ilyen?!

Tavaszi évértékelő

2016. május 22. - MinekSzültAzIlyen?

Eltelt még egy év. Ez azért jó, mert így duplán érezteti velem az idő, hogy öreg picsa vagy bazdmeg, mert nem elég az én szülinapom, a gyerek szülinapja is sokkol, "arohadtéletbemostszültemnemrégezmikortörtént?". Nem mehetünk el emellett évértékelés nélkül, tavaly is volt egy, szóval ez olyan hagyomány nálunk, mint az, hogy ha a gyerek 1 nap tökéletesen viselkedik és egy tündér, a Karma rám küld utána egy hétnyi hisztit és balhét. Na, de lássuk mivel lettem okosabb vagy nem okosabb az elmúlt egy évben.

1. A duplo nem halk játék, mert a gyerek nem összeépíti a szőnyegen a kis elemeket néma csendben, hanem vihogva radiátoron, asztalon tologatja és csapkodja őket (vagy a fejeden). Általában reggel 7-kor vasárnap. Ha már duplo, kiváló teszt és önszoktatás a legóhoz, érdemes kiteríteni egy adagot, majd úgy tenni, mintha véletlenszerűen lépnénk bele, mérve ezzel fájdalomküszöbünket, az eredményt megszorozni 10-zel, így a legóba lépés fájdalom fokát megkapjuk és tudunk készülni a 4+-os játékokra is előre.

2. Még mindig nem tudom, hogyafaszba lehet esőben esernyővel ÉS babakocsival együtt közlekedni. Mondjuk most, hogy már lassan elhagyjuk a babakocsit, már mindegy is, ez egy vakfolt az életemben, ezek után meg ne írjon valaki kommentben valami fasza és tök egyértelmű trükköt mert fejbe lövöm magam.

3. Egyre sűrűbben hallom a "kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond" című népi bölcsességet, a hideg ráz már tőle, de még vagy 10-15 évig ez váltja fel majd az "aludj előre" és társai közhelygyűjteményt. Külön köszönet annak, aki kitalálta ezt a mondatot, és úgy gondolta, minden beszélgetés konklúziójaként ezt szúrja be, mert neki a "hát igen" válasz túl snassz volt. Persze elég szoros a mezőny, mert a "lesz ez még rosszabb is" tuti befutó a második helyre.

4. A homokból készült sütemény és gombóc a világon a legfinomabb.

5. Sok a dzsuva. elképesztően sok a mocsok, csokifolt a falon, kiborult kakaó, összefogdosott, beleszáradt kajamaradványok a plüssállatokban és sorolhatnám. Korábban kurvára bosszantott. Most már nem akadok fent azon, amikor a gyerek felmosás utánra időzíti, hogy zsírkrétával nekimegy a parkettának. Vállat vonok, "majd felmosok újra" ami természetesen 1 héttel később következik be. Viszont a nedves törlőkendő a 2. legjobb barátnőmmé nőtte ki magát, csak facebookon nem lájkolja a posztjaimat, de ez apróbb hiányosság, majd dolgozunk ezen is. Ez a kis szar, mindent, de tényleg MINDENT leszed. Mostanában a gyereksarokban azzal takarítom a falat. De amúgy tényleg mindenre jó, még a fél éve eltett poros cipőt is újjá varázsolja.

6. A 12 kilós gyerekem teherbírása egy hangyáéval vetekszik, mert ő is képes a súlya többszörösét elmozdítani, engem lazán el tud húzni a gyerek, ha akar valamit, akkor is, ha ellentartok.

7. MINDEN érdekes. Bölcsi felé 7261352 autó mellett haladunk el, és mind ugyanolyan kibaszott izgi, mindnél meg kell állni, megnézni, redvás kerekeket összefogdosni. Aztán anya nadrágjába kenni, mert anya lassú, és nem tud a másodperc törtrésze alatt csuklójából törlőkendőt kilövellni, úgy, mint a pókember a hálót.

8. Mindig a te kajád az izgalmasabb. Akkor is, ha tök ugyanazt eszitek. Ha összeborítod a kettőt, akkor elbasztad. Ő megeszi a tiédet, neked meg megmarad a -jó esetben- kézzel széttúrt gyerekmenü.

9. Menteni kell. Mindent. Jó, ez 1 éve is így volt, de most már a polcokon sincs semmi biztonságban, mert felmászik. Nem kellett volna erőltetni a játszóteret, már ügyesedik a gyerek, túl jó a kéz-láb koordinációja, magabiztosabb, persze pörög az eszközhasználat is, így lassan eljön az az idő, amikor majd a könyvespolc tetejéről fog rám vigyorogni, amíg én egy másodperc alatt hordok ki lábon egy hátsófali szívinfarktust.

10. 1 év után is kurvára fáj, ha kismotorral gázolnak át a lábunkon. Nem lehet megszokni. A hangját sem. De valamiért nincs szívünk kivinni az udvar végére és felgyújtani a gecibe. Inkább maradunk környezettudatosak és tűrünk.

11. Sokkal izgalmasabb a játék (még egy szimpla rajzolás is), ha anya közben a puffra szögezett seggel ellenőriz minden mozdulatot. Mert ha felkel, már nem is ugyanolyan jó a játék, és el van baszva minden. Természetesen ez minimum 2 órán át tart, de anya ezt nem bánja, majd poroltóval nekimegy az elégett kajának, miután elszállt a füst a lakásból.

12. A kisautó mindenen gurul. Radiátoron, másik kisautón, falon, billentyűzeten, krumplipürén és reggel 7-kor az arcodon is minden gond nélkül.

13. A spontán szex még mindig abban merül ki, hogy hullafáradtan elmormolod, hogy "tegyük át inkább holnapra, szívem". Ennél spontánabbra nincs lehetőség.

14. Egy 2 éves/12 kilós gyerek meg tud inni 6 pohár kakaót hányás nélkül.

15. Az édességtől való túlpörgésről szóló brit tudósos cikkek ordas nagy kamuk. Bizonyítani tudom, hogy egy gyerek képes mindenféle édesség, cukor, csokoládé nélkül is úgy pörögni, mint aki letolt volna egy csík kokaint és leöblítette volna 6 doboz Red Bull-lal. 

16. Mindig tud koszosabb lenni egy gyerek. És szakadtabb is. És nem, már nem ég a fejed miatta.

17. Mindig nézd meg a sütőt, mielőtt begyújtod. Én a napokban egy műanyag szarvast mentettem meg a grillezéstől. Ugyanez mosógéppel, mikróval, mosogatógéppel és egyéb nyitható háztartási eszközökkel. Autóban váltó, kézifék, pedál ellenőrzése indulás előtt.

18. Van ez a megbonthatatlan háromszög, a hangos-koszos-kurvaveszélyes. Mert ha egy játék halk, az tuti biztos vagy redvás vagy balesetveszélyes. Ha tiszta, akkor vagy hangos, vagy balesetveszélyes, ha meg biztonságos, akkor vagy kurva nagy hanggal, vagy "eztmiafaszommalszedemki" szintű mocskossággal bír.

19. Sosincs kéznél fényképezőgép, amikor kell. Mire előásod, már tök mást csinál, általában ráadásul olyat, amit soha nem akarnál megörökíteni.

20. A gyerekzáras gyógyszereket azért fejlesztették ki, hogy te vaskos kurvaanyázások közepette ollóval/ késsel/ flexszel/ harci bárddal hörögve ess neki annak a rohadt kupaknak, és nem azért, hogy a gyerek ne tudja kinyitni. Mert ki tudja, minden gond nélkül.

 

+1 Szerelem. Feltétel nélküli szerelem. "Nehéz, de megéri" szerelem. Minden mozdulatát imádom szerelem. Hogy tudtam eddig nélküle élni szerelem. Szentimentális őrület, ami teljesen megváltoztat és kifordít önmagadból, de már nem bánod.

A bejegyzés trackback címe:

https://minekszultazilyen.blog.hu/api/trackback/id/tr928737602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirzus 2016.05.23. 11:43:34

hihi nagyon jó, ki is emelném a 3-as pontot, én ilyen érzékeny vagyok, mondhatni antiszociális néha. bár én még a felét sem tapasztaltam, nekem 8 hónapos. mondjuk 10 kiló :DDD
most kúszik mindenfelé, amit én kapok meg a Hát igen helyett: majd ha már leszakad a derekad, úgy rohangálsz utána. utálom ezt. nekem így is leszakad a karom meg hátam , mit már az a derék. (vagy majd megtudom?) meg múltkor: aludt a ház előtt hordozóban,, vártuk anyukámat. szomszéd nő: ilyenkor van csend! WÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. most erre nem kezdek bele, hogy máskor is csend van, mert nem sírós. meg nem beszél még. tehát csendben van amúgy is :D
azt már észrevettem, hogy a szőnyegen, küszöbön, járókában, kiságyban, szobájában szétszórt játékok kibaszottul nem érdekesek. viszont érdekesen kong az erkélyajtó üvege, ha ütögetjük, érdekesen serceg a tapéta a konvektor MÖGÖTTI falrészről, anya virágai olyan kis mimózán törnek el egy suhintásra, és milyen finom a kínai büdös műanyag papucs, ami szőrrel van bélelve.

MinekSzültAzIlyen? 2016.05.24. 20:47:33

@Mirzus: Az antiszociális vonal nálam akkor indult be úgy istenigazából (előtte is volt persze), amikor pár hetes gyereket tologattam az utcán, random néni odajött, és a fiú vagy lány érdeklődés után a 2. kérdése az "És cicizik?" volt. Onnantól átmentem trollba, és zavarba ejtő válaszokat adtam. Sajnos vállalhatatlanul kevesen értik benne a poént, ez sem megoldás, de a bulldogfej, amit kifejlesztettem a haggyonmindenkiafaszba nézéssel egész jól működik.
Na, az én szomszédaim szerint "nem is hallani". Pff, persze, az utca végéből hallom a hisztit, ha olyan, szóval tudom, hogy ordas nagy kamu, de most született egy másik baba a házba, majd arra lehet fogni :)
Az, hogy egy annyi idős gyereknek, amennyi rá van írva a játékra, nem izgalmas, az teljesen normális. Egy idő után már rezzenéstelen arccal pakoltam ki a merőkanalat, szalvétatartót, fésűt, üres flakont, távirányítót, doboztetőt, szemüvegtokot a rendelőben, hivatalokban, haveroknál. Volt, h egy "normális" játék se volt nálam :)
süti beállítások módosítása