Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy kezdő anyuka megpróbáltatásai

Minek szült az ilyen?!

Minek szült az ilyen?!

Nem lehet, gyerekem van

2015. március 31. - MinekSzültAzIlyen?

Mennyiszer hallom ezt, de megfejteni nem tudom. Szerintem gyerekkel mindent lehet, csak egy kicsit jobban kell akarni. Persze nem arra gondolok, hogy lelkesebben kell rászokni a heroinra, de az előző életet nem kell 100%-ban hátrahagyni.


Mindenkinél máshol vannak a határok. Van, aki azt nem tudja elképzelni, hogy egy majdnem 1 éves babát 5 napra a nagyszülőkre bízzanak, hogy külföldre mehessenek a szülők fesztiválozni, pedig én pont ezt tervezem be idénre. Most van rá pénz, most van rá lehetőség, nem szeretném, ha 20 év múlva valamelyik kis 16 éves elmormogná a pihe bajuszkája alatt, hogy „mégis mit keres a koncerten a takesz néni?”, csak azért, mert addigra már otthon merem hagyni a 21 éves fiamat egyedül. Persze már most idegeskedek, hogy hogyan lesz ez kivitelezve, és szükség esetén le is fújom, de semmiképp sem teszem be a lehetetlen álmok fiókjába.

Nekem az volt hajmeresztő, amikor azt hallottam, hogy valaki hordozókendővel megy kirándulni, mászik fel sziklákra, meg kidőlt fákra, gázol át a patakban, és nem tudtam elképzelni egy szoptatás vagy pelenkacsere kivitelezését. Nyilván megoldották. Barátnőmék két kisgyerekkel (2 éves, 5 hónapos) síelni mentek, azt se tudtam először elképzelni, hogyan lesz. De ők is megoldották.

Nyilván nehezebb és bonyolultabb, több szervezést igényel, a csomagtartóban már nem az asszony cucca a legtöbb, mert a fél háztartást vinni kell az ölelős mackótól kezdve a vízforralóig, de kivitelezhető. Aztán idővel rájön az ember, hogy a fele kacat hülyeség, hogy 2 napra nem kell a gyerek egész nyári kollekciója (meg a téli, mert lehet, hogy hideg lesz!), nem hal bele a gyerek, ha egy nap nem fürdik, bármelyik boltban lehet kapni bébiételt meg pelenkát, és 4 db cumit vinni már túlmegy a felkészültség határán.

Ha meg másra bízod, kikészítesz mindent előre, hogy megtalálja a csősz, még azt a játékot is előásod, amit a gyereked az első pillanatban kukázott ki, minden gyógyszerre ráírod nagy betűkkel, hogy mire van, és 5 post it-ot ragasztasz fel különböző helyekre a gyerekorvos és az ügyelet számával. Ha csörög a telefon, az a baj, ha nem, akkor meg az. Végre kifújsz, lazítasz, elkezded jól érezni magad, aztán arra ébredsz, hogy hirtelen vége van, és már otthon is vagy.

Nehezebb, igen, sokkal, pláne ha valami közbe jön, de én megőrülnék évekig a négy fal között. Mert még így is kellemesebb a medence partján sírni, mint a konyhában.

A bejegyzés trackback címe:

https://minekszultazilyen.blog.hu/api/trackback/id/tr387324024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pporsi 2015.04.01. 08:28:58

Hát... persze el lehet vinni magunkkal a gyereket mindenhova, de ezután már az a kérdés, hogy mennyire lesz nyaralás a nyaralás, buli a buli, kirándulás a kirándulás, síelés a síelés. Mert a gyerek akkor is kel reggel, ha én végigittam az éjszakát. Én úgy gondolom, hogy minden szülőnek jár a gyerekmentes pihenés. Én inkább leadnám a mamához, de nálunk az a baj, hogy a nagyszülők már elfelejtették azt, hogy mi mennyit voltunk a mamánál. (Gondolom ők is ott voltak anno, ahova most mi mennénk.) De sajnos nem túl nagy a tolongás az unokák iránt. Nekem a Bulgáriai nyaralásból is az egyik legszebb emlék, mikor tesómék elvállalták a gyerekünket -fektetés utáni bébicsőszködést- és mi elmentünk a férjemmel a partra meginni két koktélt. NYUGODTAN!!!!!

MinekSzültAzIlyen? 2015.04.01. 08:44:21

Persze, hogy nem ugyanolyan. Sokkal nehezebb. A jobban kell akarni, az inkább a szervezésről szól. Mi úgy mentünk wellnessezni, hogy vittük mind a két nagyszülőt, így 4 ember között oszlott meg a gyerekfelügyelet, mindenki tudott pihenni, nekünk is volt egy szabad esténk. És igen, nekünk is furcsa, hogy mi 1-2 hetekre voltunk lepasszolva nagyszülőkhöz, nyáron (sőt dédszülőkhöz is az isten háta mögé), és heti szinten láttuk őket, mi meg alig merjük megkérni a mieinket. Sokan mondták, hogy segítenek, vigyáznak a gyerekre, de nem mindenkire bízom rá szívesen, és nem is akarom kihasználni ezeket az ismerősöket. Szóval, ha olyan a program, visszük. Ha ez az ára, hogy kiszakadjon az ember a mókuskerékből, akkor ez az ára.
süti beállítások módosítása