Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy kezdő anyuka megpróbáltatásai

Minek szült az ilyen?!

Minek szült az ilyen?!

Én így fogok gyereket nevelni, és kész!

2015. július 14. - MinekSzültAzIlyen?

Muhaha, a korábbi terhes naivságom még ma is megnevettet. Sok olyan dolog volt, amit kitaláltam, hogy már pedig én így fogom csinálni. Most nem magammal kapcsolatban, azt már leírtam korábban, hanem a gyerek konkrét nevelése kérdésben. Persze mind megdőlt, ami nem, az meg még csak most következik.

  1. Nem fog köztünk aludni. Ezt már részletesebben kifejtettem korábban, totál megdőlt, és ráadásul úgy, hogy nem is zavart igazán, nem őrlődtem, hogy ez most nem jó ötlet, simán ment magától minden.
  2. Nem leszek aggódó anyuka, aki minden szarért telefonál a gyerekorvosnak. Persze ma már nem telefonálok hülyeségekért, de a legelején még a kipirosodott popsi miatt is felhívtam.
  3. Nem fogom ringatni, majd elalszik magától. Hasfájós gyereket ne ringassak. Egyszerűen muszáj volt. Aztán 5 hónap alatt annyira megszokta, hogy még ma is kell neki az elalváshoz, sőt én is annyira megszoktam, hogy meg se próbálok más módszert alkalmazni.
  4. Igény szerint szoptatunk, de lehetőleg 3 óránként, legyen rendszer. Igen, ez ment egy ideig, aztán jött a kánikula, meg a növekedési ugrások, és egyszer csak azt vettem észre, hogy ez a gyerek egész nap a mellemen lóg.
  5. Na, majd én jól megnevelem. Persze, ahányszor valamire azt mondom neki, hogy „nem”, csak azért is csinálja tovább, onnantól vigyorogva. Ezt oldd meg.
  6. Nem fogom verni a gyereket. Na nem azt mondom, hogy mogyorófa vesszővel kergetem a lakásban, de amikor angyalian kipiszkálja a vakdugót a konnektorból, igen is úgy vélem, oda kell csapni. Na nem úgy, hogy leszakadjon a karja, csak egy kicsit, hogy felfogja rendesen, hogy nem szabad.
  7. Nem fogjuk elkényeztetni. Pff… A legnagyobb kamu. Jó, tény, hogy kb. félévente kap tőlünk valami játékot, mert a rokonság úgyis hoz mindig valamit, ha kell, ha nem, plusz egy műanyag flakonnal meg egy kanállal lazán elvan, de mi is veszünk hülyeségeket. Már van 2 formabedobója, amiből a kis műanyag lófaszkák fele szét van szórva a lakásban, és nem látok esélyt arra, hogy valaha meglesz az összes része, mert a gyerek mindenhova dobálja, csak oda nem, ahova kéne. Van már indián sátra is, amit jobb híján a kutya bérelt ki, mert a gyereknek esze ágában se volt belemenni. De legalább kurva sok helyet elfoglal.
  8. Jó a turis ruha, tökmindegy milyen bodyt hány le, ha ráadásul még ki is növi 2 percen belül. Ja, és én nem fogok drágább gyerekcipőt venni, mint az enyém. Aztán jön az ebay meg a bababoltok, jajdecukivegyükmeg. Ha meg mégis erős próbálna lenni az ember, és nem vesz drágán dolgokat, akkor meg eljut odáig, hogy muszáj, mert a turkálókban 74-80-as méretű babaruha nincs. Vagy túl kicsik vannak, vagy túl nagyok, ez a köztes méretezés valahogy kikerül minket. Szóval muszáj valamit ráadni, a boltokban ott a konfekcióméret, király, veszünk 2 bodyt háromezerér’. Rablás. Pedig ez még olcsónak számít. Lassan cipő is kell, mert megindul. Botrányos a cipőkínálat, én nem tudom, milyen debilnek nézik a gyerekeket, nincs egy vállalható sem. Nagy nehezen vettem egy szandált, ami nem annyira gáz egy fiúra hatezerért. Mindegy, ebben majd kihúzza a nyarat (csak ne nőjön a lába).
  9. Én nem adok harisnyát fiúra, az milyen már. Amikor kurva hideg van télen, és nem akarjuk itthon farmerbe öltöztetni a gyereket, ráadjuk a harisnyát. Aztán hozzászokunk, és észre se vesszük, de tavasszal abban visszük ki az utcára. Még mindig tartom, hogy fiúgyereken botrányos a harisnya, viszont sajnos el kell ismernem, hogy praktikus.
  10. Töltsem hasznosan a GYES alatti időt, tanuljak valamit. Minden tiszteletem azoké, akik gyerek mellett tudnak tanulni, én elképzelhetetlennek tartom az enyém mellett.
  11. Márpedig a tiszta lakás és a gyerek nem zárják ki egymást. Sőt, elhangzott a számból az a mondat is még az elején, hogy „na, majd a gyerek rendre nevel minket”. Persze, ez ment egy ideig, amíg csak a szőnyegre volt kirakva, meg amíg nem csinált kb. semmit, de amióta megindult, a felső polcokon tornyosulnak az alsó polc csetreszei, a papírszemetes gusztustalanul ott virít az íróasztal közepén, a könyvek zsákban állnak a pincében. Tele van szeméttel a ház, műanyag flakonok, üres popsitörlők, félig kinyomott krémek, tejfölös vödrök. Persze játék mind, de rohadt idegesítő. Aztán most, hogy megpróbáljuk önálló evésre bírni a gyereket, a szétszórt kekszmorzsák miatt tele lettünk hangyákkal is. És akkor jön mellé az, hogy a gyerek pakol. Az egy hete keresett fél pár zoknimat megtalálom a formabedobóban, a papucsaimat a könyvespolcon, a játékkockáit a radiátor és a fal közé préselve úgy, hogy csak vésővel tudom kiszedni vagy ütvefúróval, és a személyes kedvencem: kölesgolyóba lépek, amikor a cipőmet felhúzom. Az elején rohadtul zavart, hogy pici nyálas tenyérnyomokkal van tele kb az egész dohányzóasztal, és még a villanyóra leolvasó miatt is kitakarítottam, de ma már kb. pont leszarom.
  12. Nem fogjuk a széltől is óvni. Jó, persze még mindig többször mondjuk neki, hogy „óvatosan”, mint azt, hogy „nem”, és nézzük, ahogy kísérletezik, de én azért minden 6+ lábú dögöt-bogarat úgy nyírok ki, hogy „meg akartad ölni a gyerekemet, te mocsok”.
  13. Az édességek tiltólistásak lesznek. De mi számít édességnek? Az 5 gabonás keksz? A gyümölcsös joghurt? A túrórudi? A tejberizs? A gabonapelyhek? Ezeket napi szinten kapja, hogy meglegyen a kötelező tejtermék meg rost mennyiség, mégis úgy érzem, ezek nasik. Amikor én voltam gyerek, a túrórudi kiváltság volt, most meg napi szinten lazán kap egyet. És megy a dilemma, hogy elkényeztetem-e, és hogy mennyire baszom el a nevelését már az elején.
  14. Legyünk következetesek. Persze, nem hagyjuk, hogy szétkalapálja a távkapcsolót, de a 45. „nem”-et követő rinya után mi magunk adjuk neki vissza, csak fogja már be.
  15. Nem hagyom, hogy tönkrevágja a cuccaimat. Csak azt felejtettem el, hogy ezt nem hagyni kell, ez simán megtörténik 2 mp figyelmetlenség alatt. Ha nem jól teszed le az asztalra a fényképezőgépet, lerántja a kábelnél fogva, ha a cipőket véletlenül elől hagyod, fognyomosak lesznek, ha a billentyűzet vagy egér nincsen beljebb tolva, összenyálazódik (plusz a monitoron felugrik egy ablak, hogy "Tényleg törölni akarja a Program Files nevű mappát?"). És ez még csak a kezdet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minekszultazilyen.blog.hu/api/trackback/id/tr367627196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushup 2015.07.14. 21:32:39

14. KURVA SÚLYOS HIBA!
tele van a játszótér olyan szülőkkel, akiknek a fejére szarik a gyerek, mert nincs súlya a szavuknak. most visszaadod a távkapcsolót, csak fogja már be, de ez nem a távkapcsolóról szól, hanem a kettőtök viszonyáról.
ezek szerint te az vagy, aki mond valamit, azt elviszi a szél, esetleg egy kis nyígás (később egy kis lécci-lécci) és ennyi.
az elején kell megfogni. lesz 2-3 (6-8) sértődés, de ezek a kis szemétládák így működnek. állj ki azért, amit határoztál, amit mondtál, amit tiltottál! aztán mire 3 évesen a játszótéri anyukák összesúgnak a hátad mögött, hogy milyen szerencsés vagy, hogy ilyen jó gyereked van, csak köpsz egyet magadban, hogy anyátok picsája szerencsés, egyszerűen kibekkeltem azt a 2-3 (6-8) sértődést, és lett tekintélyem, lett respektje a szavamnak és szót fogad a gyerekem.
tapasztalat. első kézből.

MinekSzültAzIlyen? 2015.07.14. 21:44:19

@pushup: Én tudom, hogy ez kurva nagy hiba, csak néha nem bírom és elgyengülök. Ismétlem: néha. Mert ez nálunk nem 2-3 (6-8) sértődés. Ezt játszom már vele 3-4 hónapja. Napi szinten. Könnyű mondani, hogy legyél kemény, aztán kifogsz egy olyan gyereket, amelyik nem hajlik, mint a nád, és baszhatod az összes határozottságodat meg elvedet.

pushup 2015.07.14. 21:50:05

nem mondom, hogy minden típust próbáltam, de 3 már elhagyta az 5 évet ;)
hagyhatod a rendet, lehetsz laza a csokival, vagy a tévézéssel. letojhatod, hogy hogy néz ki a ruhája, de nem hagyhatod, hogy a szavadnak ne legyen súlya! amit anya/apa mond, az úgy van és szevasz. ha ez nincs meg, akkor lehet, hogy kényelmesnek fog tűnni, amikor lazaság van, de elég szar lesz, amikor nem tudod megnyugtatni, amikor nem hiszi el, hogy megvéded, mert te úgyis csak beszélsz össze-vissza

MinekSzültAzIlyen? 2015.07.14. 22:00:14

@pushup: Hát, az enyém 1 éves múlt, most kezd igazán kinyílni a csipája, és persze, le kell törni a szarvát, de egyelőre még minden csak játék neki. Ez a gyerek elkezd tapsolni, ha rácsapok a kezére. Visszahúzza a kezét, ha azt mondom, hogy nem, de utána vigyorogva folytatja. Persze az sem könnyű, hogy még nem érti, mit miért tiltunk. Miért nem lehet a nappaliban kihúzni a fiókokat, amikor az ő szobájában meg igen stb.Próbál az ember határozott meg kemény lenni, de akaratos örökmozgó gyerekkel kurva nehéz meló.

pushup 2015.07.14. 22:09:03

@MinekSzültAzIlyen?: nem kell értenie! nem is érthet egy csomó olyan dolgot, ami veszélyes az életére. éppen ezért fontos, hogy amit anya és apa mond, az ne legyen vitatható. (nyilván pár év múlva ez változik és némely dolog, ha nem is vitatható, de megkérdőjelezhető lesz)
és ne vedd sértésnek, de az "akaratos örökmozgó gyerek" a környezetemben általában nem azt jelenti, hogy az ő gyereke más, hanem azt, hogy ő, mint szülő más.
innen nem tudok (meg nem is igazán akarok) konkrét tanácsot adni, de jobb, ha elfogadod: bármilyen is a gyereked, el kell érned, hogy hallgasson rád. ezt van, aki fenyítéssel, van, aki pozitív megerősítéssel teszi. a legtöbben sehogy (pistike ne szórd a homokot, mert hazamegyünk! /ez 5 percenként 1,5 órán keresztül/ )
nyilván van különbség gyerek és gyerek között, de ebben a korban jóval kisebb, mint szülő és szülő között. ne kifogást keress, hanem megoldást!
és persze lehet, hogy nincs igazam

MinekSzültAzIlyen? 2015.07.14. 22:17:57

@pushup: Én se szoktam szarozni, nagyon nem tűröm a hisztit (ebben a családban csak nekem van jogom hozzá :) ), csak úgy gondolom -és ezért is került bele ez a pont- hogy elméletben ez a következetesség nagyon könnyűnek tűnik, meg elmondogatni, hogy "velem aztán nem fog baszakodni", aztán jön a gyakorlat, és csak pislogunk, hogy mi a fasz van. És van olyan, hogy 100-ból 99x kurva kemények vagyunk, és baromira nem hagyjuk neki, és érti is, tudja is, de van olyan, az az egy alkalom, amikor egyszerűen nem megy. Ettől még nem vagyunk szaranyák, csak emberek. És ettől még ő sem lesz elbaszva.

Donatus a Jerbiton 2015.07.15. 11:30:17

Nem fog tv-t nézni.
Kicsiként tényleg nem nézte a baba tv-ket, viszont két éves korától ha akartunk egy kis nyugit, (és senki ne mondja hogy ilyen nem fordult elő) bekapcsoltuk az M2-t vagy a Minimaxot.

Nem fog a tv előtt enni.
Dehogynem ott legalább nyugton ül és eszik, egyébként egy harapás három kör, ha egyáltalán hajlandó enni... vagy leülni. Így meg gyakran észre sem veszi és megevett mindent.

fizetekmegegysort 2015.07.15. 13:55:29

Nehéz, vèkony kis jég a következetesség. Nálunk a kevés szabály, de az következetesen-elv jött be. 3-5 fontos szabály van, amit mindig betartunk, egyébként alkuképes vagyok. Tisztelnek, szeretnek, nem félnek tôlem, és megtanulnak értelmesen, indoklással kérni. És hát, az sem árt, ha tudomásul veszem, a gyerek mintakövető: ha pl én telefon al/tv távirányítóval a kezemben èlek, egész nap a kütyüket bámulom, tőle sem várom, hogy tegye le ezeket. Ha ordítva fegyelmezek, ő is ordít a tesóval. Ha az érzelmeimmel manipulálom, ő is ezt teszi. Nem azért mert egy kis szemét, hanem mert megy az öszönei után.

pushup 2015.07.16. 18:38:30

@MinekSzültAzIlyen?: ha nem érzed magad erősnek egy harchoz, akkor ne vedd észre a dolgait (annak is meglesz még a haszna, ha azt hiszi, anya/apa vak/hülye, pedig nem).
mindig tiltod az ágyon ugrálást, de most nem akarsz nevelni? maradj még a konyhában és csinálj úgy, mintha az egymillió decibellel nyikorgó rugókat nem hallanád!
megtiltottad, hogy a földön fekve rajzoljon, de a gyerekszoba előtt elmenve láttad, hogy éppen leborítja a színes ceruzákat a parkettán heverő papír mellé, viszont semmi kedved fegyelmezni? ne menj be a gyerekszobába, ne vedd észre!
ha viszont észrevetted, szóvá tetted, ne vonulj vissza!
süti beállítások módosítása